Galeri

Bu pilavlar enfesBu pilavlar enfes

İstanbul Pilavı Tarifi

 

8 Kişilik 

 

 

 Malzemeler

 

2 su bardağı pirinç 

İki buçuk su bardağı su 

1 adet tavuk göğsü 

Bir tutam safran 

3 çorba kaşığı tereyağı 

50 gram badem 

1 su bardağı bezelye 

1 çay kaşığı toz zencefil 

50 gram kabuksuz antepfıstığı 

Tuz 

 

İstanbul Pilavı Yapılışı

 

TAVUK etini haşlayın. Suyunu süzüp kenara alın. Safranı yarım kahve fincanı suda yarım saat bekletin. Diğer taraftan pirinçleri yarım saat tuzlu suda beklettikten sonra yıkayıp suyunu süzün. Tereyağını eritip bademleri 1-2 dakika kavurun ve üzerine pirinçleri ekleyin. Birlikte 5 dakika daha kavurun. Safranı tavuk suyuna karıştırın. Tavuk etlerini elinizle didikleyin. Bezelye, zencefil ve tuzu, kavurduğunuz pirince ekleyin. Üzerine safranlı tavuk suyunu ekleyip suyu çekilene kadar kısık ateşte pişirin. Ocağı kapatıp fıstıkları pilava ekleyip karıştırın. Demlendirdikten sonra servis yapın.

 

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN