Galeri

Bezelyenin 12 farklı haliBezelyenin 12 farklı hali

 Bezelye Püresinde Dana Bonfile Tarifi (4 kişilik)

 4 dilim dana bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı galeta unu
Marine etmek için:
2 çorba kaşığı elma sirkesi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş kıyılmış sarmısak
Bezelye püresi için:
2 su bardağı haşlanmış bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı krema
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar tuz
Domates sos için:
3 adet domates
3 dal fesleğen
Üzeri için: 3 çorba kaşığı iri
rendelenmiş parmesan peyniri


1 MARİNE için elma sirkesi, zeytinyağı ve sarmısağı bir kabın içinde karıştırın. Eti ekleyip, üzerini kapatın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Eti buharda haşlayıp, galeta ununa bulayın ve tereyağda önlü arkalı kızartın. 2 Bezelye püresi için bezelyeyi blenderden geçirin. Tereyağını tavada eritip, bezelye püresini ekleyin. Krema, kıyılmış dereotu ve tuz ilave edip karıştırarak pişirin. 3 Domates sos için kabukları temizlenmiş domatesleri küp doğrayıp, suyunu çekene dek pişirin. Kıyılmış fesleğen ilave edip, ocaktan alın. 4 Servis tabağına 2 çorba kaşığı bezelye püresi koyun. Üzerine bir dilim et yerleştirip, 1 çorba kaşığı domates sos koyun. Parmesan peyniri serpin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayıp servis yapın.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN