Sabah kahvaltınızı şölene çevirecek 8 leziz pankek
Çocuklarınız için Sebzeli pankek Tarifi (4-6 kişilik)
Yeşil Pankek için;
1 avuç körpe ıspanak yaprakları
1/2 su bardağı günlük süt
1.5 su bardağı organik buğday unu
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Pembe pankek için;
2 adet ufak kırmızı pancar
1/2 su bardağı günlük süt
1.5 su bardağı organik buğday unu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Tüm malzemeleri derin bir kasede mikserle çırpın. Tavada az zeytinyağında çelik kalıplara dökerek teker teker pişirin. Afiyet olsun.
Sabah kahvaltınızı şölene çevirecek 8 leziz pankek
Narlı Pankek Tarifi (3 kişilik)
1 adet nar
1 kahve fincanı + 1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı süt
4 çorba kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Un, 4 çorba kaşığı tozşeker, 4 çorba kaşığı süt ve tereyağını çırpın. Hamur haline getirin. Büyükçe bir tepsiyi yağlayın. Bir kaşık yardımıyla hamurdan parçalar alın ve tepsiye atın (12 parça olmalı). Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 4-5 dakika kadar pişirin. Çıkarıp, hamurları spatula ile yerlerinden oynatıp, soğutun. 1 paket krem şantiyi, 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Narın 1/4'ünün suyunu çıkarın. 2 çorba kaşığı krem şantiye bu suyu karıştırın. Pişirdiğiniz ince keklerden birine krem şanti sürün ve üzerine bir kek daha koyun. Ona da narlı krem şanti sürün ve bir kek daha koyun. Krem şanti sürüp, bir kek daha koyarak üzerine nar taneleri yerleştirin. Diğer keklere de aynı işlemi uygulayarak servis yapın.
Sabah kahvaltınızı şölene çevirecek 8 leziz pankek
Kirazlı Pankek Tarifi (10 adet)
3 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı süt
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı vanilya
İki su bardağından iki parmak
eksik un, sıvıyağ
Sosu için:
2 su bardağı kiraz suyu
2 çorba kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
Servis için:
1 veya 2 top vanilyalı dondurma
3-4 adet kiraz
Yumurtaları tozşeker ve sütle iyice çırpın. Tuz, vanilya, ardından unu ilave edin. Mayalanmış boza kıvamında hamur elde edene kadar karıştırın. Teflon tavaya sıvıyağ ekleyerek kızdırın. Sıvıyağ iyice kızdığında hamurdan bir kahve fincanı alarak tavaya dökün (pankekin kalınlığı ortalama 10 cm olmalı). İki tarafı da kızaracak şekilde tersyüz ederek kızartın. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın.
Kiraz suyunu tozşeker ile iyice karıştırın. Tozşeker eridiğinde nişastayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Pankeklerin arasına bu karışımı sürerek dondurmayla servis yapın.
Sabah kahvaltınızı şölene çevirecek 8 leziz pankek
Hatszegi Usulü Pankek (Macar Mutfağı) Tarifi
2 adet yumurta
Yarım limonun kabuğu
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Yarım kg krem peynir
2 çorba kaşığı kuru üzüm
Yarım su bardağı krema
Tatlı sos için: 5 adet yumurta
Yarım limonun kabuğu
Yarım su bardağı krema
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı tozşeker
Pankek için yumurtaların beyazlarını mikserle 3 dakika çırpın. Beyaz bir köpük halini alınca diğer bütün malzemeleri ekleyip karıştırın. Orta boy bir tavayı ısıtıp her seferinde bu karışımdan bir kepçe koyarak pankekleri pişirin. Tatlı sos için yumurta sarılarını ve şekeri iyice çırpın. Bir tencerede yağı eritin. Yumurta sarılarını ve şekeri yağa yavaş yavaş ilave edin. Limon kabuğu ve kremayı da ekledikten sonra karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Pankeklerin içine tatlı sosu yerleştirip kenarlarını zarf şeklinde kapatın. Kenarlarını ahududu ile süsleyip servis yapın.
Sabah kahvaltınızı şölene çevirecek 8 leziz pankek
Çikolatalı Meyveli Pankek Tarifi (6 kişilik)
Bir buçuk su bardağı un
Yarımşar paket kabartma tozu ve vanilya
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 adet rendelenmiş elma
Yarım paket (40 gram) küçük parçalar halinde kırılmış bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
10-12 adet çilek
Sosu için:
1 paket (80 gram) kırılmış bitter çikolata
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı krema
KABARTMA tozu ve vanilyayı unla birlikte derin bir kaba eleyin. Üzerine yumurta, süt, rendelenmiş elma ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırıp, tereyağı ile hafifçe yağlayın. Hazırladığınız boza kıvamındaki karışımdan 2 çorba kaşığı alarak tavada arkalı önlü kızartın. Tüm karışım bitene kadar ara sıra tereyağı sürerek aynı işlemi tekrarlayın. Kızarttığınız hamurların aralarına dilimlenmiş çilekler koyarak servis tabağına kat kat yerleştirin. Düşmemesi için çöp şişlerle tutturun. Sosunu hazırlamak için tüm malzemeyi bir kaba alarak benmari usulü eritin. Eridikten sonra servis tabağındaki pan keklerin üzerine gezdirerek servis yapın.
Sabah kahvaltınızı şölene çevirecek 8 leziz pankek
Pankek Tarifi (4 kişilik)
4 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Tavayı yağlamak için: Sıvıyağ
Servis için: Reçel
YUMURTALARI tozşeker ve tereyağı ile birlikte iyice çırpın. Üzerine süt ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tuz ekleyip yeniden çırpın, boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir servis kaşığı ile alıp tavaya dökün. Önlü arkalı pişirin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Reçelle birlikte servis yapın.