Foto Haber

22 Ağustos 2014- Cuma Tropikal iklim mutfağı: Malezya

Tropikal iklim mutfağı: Malezya

Sebze ve pirincin baharatlarla birlikte bolca tüketildiği Malezya Mutfağı, farklılıklarıyla dikkat çekiyor. İşte bol baharatlı, renkli ve lezzetli bir mönü...

KÖRİLİ TAVUK(5-6 Kişilik)

1 kg kuşbaşı tavuk, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 8-10 adet arpacık soğan, 2 diş sarmısak, yarım parça taze zencefil, 2 çorba kaşığı fıstık, 2 adet limon yaprağı, 2 adet kırmızı biber, yarım çay kaşığı köri, 2 çorba kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı tozşeker, tuz, 1 çorba kaşığı hindistancevizi sütü

Arpacık soğan, sarmısak ve zencefili doğrayın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Doğranmış soğan, sarmısak, zencefil ve fıstıkları tavada karıştırarak kızartın. Kırmızı biber, limon yaprağı ve köriyi ekleyip karıştırın. Birkaç dakika pişirdikten sonra soyayı ekleyip karıştırın. Tavukları, tozşeker, hindistancevizi sütü, pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Tavuklar pişene kadar kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA