Foto Haber

16 Aralık 2010- Perşembe Misafirler için tatlı ikramlar

Misafirler için tatlı ikramlar

BONBON TATLISI
Sofra Dergisi

►25-30 adet
►2 adet yumurta
►2 çay bardağı tozşeker
►2 çay bardağı fındıkyağı veya tereyağı
►1 paket kabartma tozu
►1 paket vanilya
►Aldığı kadar un
►1 adet yumurtanın akı

İçi için:

►200 gram kaju fıstık

Şerbeti için:

►3 su bardağı tozşeker
►3 su bardağı su
►3-4 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI:

1 Yoğurma kabına 2 adet yumurta, toz şeker, fındık yağı veya tereyağı, kabartma tozu ve vanilyayı alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve 20 dakika dinlendirin. Hamuru oklava yardımıyla çok ince olacak şekilde açın.

2 Daha sonra dikdörtgen (5 cm eninde, 4 cm boyunda) bir kalıpla şekiller kesip, çıkarın. İç malzeme için kajuyu bıçak yardımıyla kıyın ve 1 adet dikdörtgen hamurun ortasına 1 çay kaşığı kaju koyun. Kenarlarına yumurta akı sürün ve ikinci dikdörtgen hamuru üzerine kapatın. Kenarlarını büküp, bonbon şekeri şekli verin. Diğer hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tatlıları yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için tozşeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. İçine limon suyu ilave edip, bir taşım daha kaynatın ve soğutun. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğutup servis yapın.

Sofra.com.tr'nin leziz tarifleri için tıklayın...

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA