Foto Haber

07 Nisan 2015- Salı Bayat ekmek ile neler yapılır?

Bayat ekmek ile neler yapılır?

Elma Püreli Bayat Ekmek Turtası Tarifi

Malzemeler
Bir buçuk bayat ekmek
180 gram tereyağı,
4 çorba kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tarçın,
3 su bardağı süt
2 paket vanilya aromalı dolgu kreması
Elma püresi için:
1 kg elma
Yarım su bardağı su
2 çay kaşığı tarçın,
2 çorba kaşığı tozşeker
4 adet karanfil


Elma Püreli Bayat Ekmek Turtası Yapılışı

ELMA püresi için elmaların çekirdek yataklarını çıkarıp,küçük doğrayın. Su, tarçın, tozşeker ve karanfil ekleyipiyice pişirin. İçinden karanfilleri çıkarıp blenderden geçirin.Soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde ekmeği rondodan geçirip kenara alın. Tereyağını tencerede eritin. Üzerine tozşeker, tarçın ve ekmek ilave edipaltın sarısı renk alana dek kavurun. Süt ve dolgu kremasını iyice çırpıp kenara alın.Kelepçeli bir kalıbın altını yağlı kağıtla kaplayın. Üzerine kavrulmuş ekmeğin 1/3'ünü yayın.Sıra ile dolgu kremasının yarısını, ardından elma püresinin yarısını ekmeğin üzerine yayın.Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. En üste, kalan kavrulmuş ekmeği serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.Daha sonra buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN