Foto Haber

08 Haziran 2016- Çarşamba Yumurta pişirirken herkesin yaptığı 9 basit hata

Yumurta pişirirken herkesin yaptığı 9 basit hata

Çırpılmış yumurta yaparken yüksek ateşte pişiriyorsunuz

Yumurta aceleniz olduğunda kısa sürede hazırlanmasıyla hayat kurtarır, bunda hepimiz hemfikiriz. Ama yumurtalar daha hızlı hazır olsun diye onları sonuna kadar açılmış bir ateşte pişiriyorsanız hata yapıyorsunuz.

Çünkü böylelikle onları fazla pişirme riskini de göze almış oluyorsunuz. Sonuç lezzetsiz bir öğün. Bunun yerine çırpılmış yumurtayı kısık ateşte pişirmeyi tercih etmelisiniz. Böylelikle yumurtanın doğru kıvamda olmasında kontrol sizin elinizde olacak ve onların kahverengiye dönüşmesini engelleyebileceksiniz. Ayrıca yumurtaların ateşten aldıktan sonra da pişmeye devam ettiğini unutmayın ve zamanlamanızı buna göre yapın.

A’dan Z’ye Tarifler A’dan Z’ye tüm tariflerin listesini görmek için tıklayın

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN