Kayseri Usulü Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

Kayseri Usulü Zeytinyağlı Yaprak Sarması Zeytinyağlı yaprak sarmasını bir de böyle deneyin
  • 5 Kişilik

Malzemeler

Kayseri Usulü Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapılışı

1 PİRİNCİ sıcak tuzlu suda 15 dakika ıslatın ve süzün. Kıyılmışsoğanı zeytinyağızeytinyağı kelimesinin anlamı için tıklayınız "Zeytinyağı, üretim yöntemine göre başlıca üç kategoriye ayrılır: Naturel, rafine ve riviera. Naturel Zeytinyağı (Virgin Oil): Zeytin meyvesinin doğal renk, koku ve tat özelliklerini taşıyan, hiçbir kimyasal işlem uygulanmadan elde edilen yağdır...." ve sıvıyağ ilebirlikte bir tencereye alıp, kavurun. Pirinci ekleyin ve 3-4 dakika dahakavurmaya devam edin. Dolmalık fıstığı ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra şeker, kuşüzümü ve baharatları katın. Pirincin seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve kıyılmış maydanoz katıp, karıştırın.Yarım saat dinlendirin.

2 Salamura asma yaprağının fazla tuzunu almak için birkaç kezsuyunu değiştirerek yarım saat ılık suda bekletin. Daha sonra süzün. Bir adet asma yaprağını ters olarak düz bir zemine serin.

3 Yaprağın üzerine iç harçtankoyun ve iki ucu açık kalacakşekilde sarın (uçlarını hafif bastırarak kapatın). Yaprak ve iç harç bitene kadarişleme devam edin. Sarmaları birtencereye dizin ve üzerine zeytinyağıile su gezdirin. Dilimlenmiş limonyerleştirin ve önce harlı sonra kısıkateşte yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Daha sonra servis tabağına dizip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN