ERİKLİ YAPRAK SARMA Tarifi

ERİKLİ YAPRAK SARMA Osmanlı'nın kadim yemek kültüründen enfes bir tarif
  • (6-8 Kişilik

Malzemeler

ERİKLİ YAPRAK SARMA Yapılışı

ASMA yapraklarını ılık suya koyup, birkaçkez suyunu değiştirerek fazla tuzunualın. Sudan çıkarıp elinizle sıkın. Kıymayıgeniş bir kaba alıp, üzerine yıkanıp süzülmüşpirinç, sıvıyağ, ince kıyılmış soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın...",sarmısaksarmısak kelimesinin anlamı için tıklayınız "Zambakgiller familyasından olan sarmısak, soğanın da yakın akrabasıdır. Kökenine dair farklı inançlar bulunsa da yaygın inanç, anayurdunun Orta Asya kıtası olduğu yönünde. Arkeolojik kayıtlardan Sümerler'in sarmısağı bildiği ve ilaç olarak...", maydanoz, dereotudereotu kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Anethum groveolens Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Börekotu", "tarakdalı" vela "hukar" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yaprak ve tohumlarıdır. Tazesi kullanılır. Çorba, et-sebze-balık yemekleri, pilavlar,...", nanenane kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Mentha aquatica L. ve Mentha pulegium L. Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. Yaprakları ve çiçekleri taze ya da kuru olarak kullanılır. "Yarpuz", "narpuz", "sunanesi", "filiskin", "kırnanesi", "kıvırcıknane", "anuk" ve...", tuzve karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ekleyip karıştırın. Bir adetasma yaprağını düz bir zemine serip içinehazırladığınız harçtan koyup, sarın. İçharç ve yaprak bitene dek işleme devamedin. Bir tencerenin dibine birkaç adetasma yaprağı serin. Üzerine, aralarınakuru erikleri koyarak, birkaç kat halindesarmaları yerleştirin. Tuz ve karabiberserpin. Sarmaların seviyesine gelecekkadar sıcak su ekleyin. Tereyağını 3-4parça halinde tencereye koyun. Sarmalarınüzerine ısıya dayanıklı bir kapakyerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıpocağa oturtun. Kaynamaya başladıktansonra 30 dakika pişirip ocaktan alın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN