Zeytinyağlı Közlenmiş Kırmızı Biber Tarifi

Zeytinyağlı Közlenmiş Kırmızı Biber
  • Fatoş Yağcı 4 Kişilik
  • Orta

Malzemeler

Zeytinyağlı Közlenmiş Kırmızı Biber Yapılışı

KIRMIZI biberleri közleyin ve kabuklarını soyun. İnce uzun şeritler halinde doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını alın ve sarmısakları kavurun. KapariKapari kelimesinin anlamı için tıklayınız "Kapariye dair… Yurdumuzda daha çok Akdeniz ikliminin hakim olduğu Batı Anadolu illeri başta olmak üzere Orta Anadolu'da Tokat ve civarında, Doğu Karadeniz ile Güneydoğu illerinde doğal olarak yetişen kapari, çalımsı yapıda, dik ve yatık..." ve zeytini ilave edip 2 dakika daha kavurun. Kırmızı biberi ekleyin ve karıştırın. Galeta unu ile tuz ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Ocağın altını kapatın ve yemeği servis tabağına alın. Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer zaytinyağlı Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA