Sivri Biber Kavurması Tarifi

Sivri Biber Kavurması Sabah,öğle,akşam her öğün yiyebileceğiniz lezzetli bir tarif.Izgara et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor.
  • elif_alptekin
    5 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,40

Sivri Biber Kavurması Yapılışı

Sivri biberlerin sadece uclarını koparıp ikiye bölün.(cok büyükse 3 e de bölebilirsiniz,yarım parmak uzunluğunda olması yeterli)Doğradığınız biberleri bir tencereye alın,üzerine sıvıyağı ve sirkeyi dökün.Ocağınızın en büyük gözünde harlı ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın.Tuzunu ve şekerini ilave edin.Biberler sararmaya başladığında üzerine ayıklayıp dövdüğünüz sarımsakları ilave edin.Biberlerin tamamı sararınca ocağın altını kapatın.Cam kavanozların diplerine bolca maydanoz koyun,üzerine biberleri sıcakken iyice sıkıştırarak doldurun, kapakları sıkıca kapatın ve ters çevirin.İyice soğuduktan sonra ister buzdolabında ister kuru ve serin bir yerde saklayabilirsiniz.
Aşçının notu: Bu tariften aşağı yukarı 2 ya da 3 kavanoz çıkıyor.Ama biberlerin bazıları pişirme esnasında çok çabuk eriyebiliyor.Daha az ya da daha çok çıkabilir.Bir de ilk pişirdiğinizde sıcakken tattığınızda çok acı tat gelebilir.İyice dinlendikten sonra acısı azalıyor.

kalan karakter 1000

şükran hilzan şükran hilzan

ben bunu denedim sizde mutlaka deneyin

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 07.08.2013 11:53

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA