Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta
  • 6 Kişilik
    3 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Elmalı Turta Yapılışı

Hamuru hazırlamak için un, su ve oda sıcaklığında beklemiş margarini yoğurup bir hamur elde edin. Hamurun 2/3'ünü merdaneyle açıp kalıbınızın büyüklüğünde açın. Açtığınız hamuru önceden yağlanmış kalıbın tabanına ve kenarlarına yerleştirin. İçi için elmaları küp doğrayın. Elmaların üzerine tozşeker ve limonlimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." suyu ilave ederek karıştırın. Kalan malzemeleri de ilave edip kalıptaki hamurun içine doldurun. Artan hamuru da merdaneyle açın. Bıçakla, hamurun bütünlüğünü bozmayacak biçimde baklava desenleri çıkartın. Hamur ile kalıbın üzerini örtün. Üzerine yumurta sarısı sürün ve kenarlarını ince doğranmış badembadem kelimesinin anlamı için tıklayınız " Kadifemsi dış kabuğun altında bulunan sert bir kabuk ve onun içindeki lezzetli tohumdan oluşan badem, karanlık, kapalı bir yerde saklı olan ve bulan kişiyi besleyecek bir hazineyi sembolize eder. Madde ile ruh ikiliğinin, dünya ile cennetin, ateş..." ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın