Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı
  • 8 Kişilik
  • Orta

Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı Yapılışı

Sütü bir tencereye alın. Şeker, margarin ve irmiği ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynayıp iyice koyulaşınca, dövülmüş damla sakızını içine atın ve vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatın. Su ile ıslatılmış 20 cm çapındaki bir cam tepsiye tatlıyı dökün. Soğumaya bırakın. Daha sonra tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp buzdolabında 5-6 saat bekletin. Dilimleyip, dilerseniz üzerine çikolata sos gezdirerek servis yapın. Çikolata sosun yapılışı: Çikolatayı parçalara ayırıp, küçük bir kaba koyun ve su dolu bir tencereye yerleştirin. Benmari usulü erittiğiniz çikolataya zeytinyağızeytinyağı kelimesinin anlamı için tıklayınız "Zeytinyağı, üretim yöntemine göre başlıca üç kategoriye ayrılır: Naturel, rafine ve riviera. Naturel Zeytinyağı (Virgin Oil): Zeytin meyvesinin doğal renk, koku ve tat özelliklerini taşıyan, hiçbir kimyasal işlem uygulanmadan elde edilen yağdır...." ilave edip servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN