Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi

Meyveli İrmik Tatlısı
  • 4 Kişilik
    4 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,25
  • Orta

Malzemeler

Meyveli İrmik Tatlısı Yapılışı

Süt, irmik, tozşeker ve tereyağını bir tencereye alın. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, vanilyavanilya kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Vanilla planifolia Orkidegiller (Orchidaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Muhallebi, sütlaç, krem karamel, tatlı sufle, dondurma, bisküviler, kekler ve pastalarda kullanılır. Hazmı kolaylaştırır. ..." ve cevizi ekleyin. Tekrar karıştırın. 5 dakika soğumaya bırakın. Bu arada çilekleri ve kiviyi ufak doğrayın. Ilınan tatlıya rendelenmiş hindistancevizini ve meyveleri ilave edip karıştırın. Karışımı su ile ıslatılmış bir kaseye boşaltın. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Aşçının notu: Bu tatlıda vişne, kiraz, ahududu, böğürtlen gibi meyveler de kullanabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA