Şarlot Tarifi

Şarlot
  • Sofra Dergisi 6 Kişilik
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Malzemeler

    1 paket krem şanti
    İki buçuk su bardağı süt
    2’şer paket fındıklı ve damla çikolatalı bisküvi
    1 paket yulaflı bisküvi
    Sosu için: 3 su bardağı süt
    3 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı kakao
    Yarım su bardağı tozşeker
    1 adet yumurta

Şarlot Yapılışı

Krem şantiyi, sütle birlikte çırpın. İçine ufaladığınız bisküvileri ekleyin. Derin bir kalıba boşaltıp, buzdolabında bekletin. Sos için, süt, un, kakao ve şekeri pişirin. Ateşten alıp, içine 1 adet yumurtayı ekleyin. İyice çırpın. Sosu arada sırada çırparak soğutun. Soğuyan sosu da kremanın üzerine boşaltın. Tekrar buzdolabına koyarak birkaç saat bekletin ve servis yapın.
Aşçının notu: Dilerseniz "Şarlot"u şeker, çikolata ya da meyve ile süsleyebilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın