Mandalina Pelteli Muhallebi Tarifi

Mandalina Pelteli Muhallebi
  • 8 Kişilik
    12 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,25
  • Orta

Mandalina Pelteli Muhallebi Yapılışı

Süt tozşeker ve vanilyayı bir tencereye alıp, kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra ocaktan alıp, vanilyayı çıkarın. Bu arada un ve yumurtaları mikserle çırpın. Kaynamış sütten bir kepçe alıp yumurtalı karışıma katın, malzemenin daha akışkan bir hale gelmesini sağlayın. Tenceredeki sütü kısık ateşteli ocağa alıp, yumurtalı karışımı çok yavaş sütün içine akıtın. Sürekli karıştırarak muhallebi haline getirin. İyice kıvamını bulunca ocağı kapatın. 30x30 cm'lik bir cam tepsiyi hafifçe ıslatın. Muhallebiyi içine döküp yayın. Buzdolabına koyup soğutarak dondurun. Bu arada mandalinaların suyunu sıkın. Nişasta ve tozşekerle karıştırıp pelte kıvamına gelene dek pişirin. Altını kapatıp, iyice donan muhallebinin üzerine dökün. Tekrar buzdolabına koyun. Birkaç saat bekletip, dilimleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

NMY NMY

geçen hafta keşfettim ve 1 haftada 2. kere yapıp ertesi güne az kaldı. 1 gece bekleyince çok daha güzel oluyor.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 13.11.2012 12:47

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN