Pekmezli Tatlı Tarifi

Pekmezli Tatlı
  • 6 Kişilik
    • MARDİN MARDİN Yöresi
    4 kişi oy verdi / Ortalama Puan 2,75
  • Kolay

Pekmezli Tatlı Yapılışı

CevizCeviz kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yaz-kış her mevsim, sabah akşam bütün öğünlerde şifa niyetine sofralara konuk olur ceviz. Yıllarca yaşayıp, insanlık tarihine gizli tanıklık eden doğanın bu mucizevi topları, insan sağlığına sonsuz yararlarından sebep "doğal aspirin" görevi..." hariç, kalan malzemeyi tencereye alıp iyice özleşene kadar karıştırın. Daha sonra malzemeyi, orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek kaynatın. İri kıyılmış cevizi de tatlıya ekleyip karıştırın. Dilediğiniz şekilde cam tepsiyi hafifçe ıslatın. Tatlıyı üzerine yayın. Buzdolabında birkaç saat soğutun. Üzerini cevizle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Tatlının yöresel adı “Harire”dir.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer pekmez Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA