Matmazel Tatlısı Tarifi

Matmazel Tatlısı
  • 6 Kişilik
    5 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,20
  • Orta

Malzemeler

    3 çorba kaşığı un
    3 çorba kaşığı tozşeker
    4 su bardağı süt
    125 gram margarin
    1 adet paskalya çöreği

    Çikolatalı sos için: 125 gram margarin
    2 çorba kaşığı pudraşekeri
    2 çorba kaşığı kakao
    1 adet yumurta

Matmazel Tatlısı Yapılışı

Unu yapışmaz yüzeyli tencereye alın. Tahta bir kaşıkla karıştırıp, 5 dakika kavurun. Süt ve tozşekeri ekleyin. Üzeri göz göz olana dek pişirin. Yarım paket margarini ekleyip, ateşten alın. 10 dakika mikserle çırpın. 1 adet paskalya çöreğini küçük doğrayın. Orta büyüklükte bir tepsiye dizin. Hazırladığınız karışımı üzerine yayın. Soğumaya bırakın. Bu arada sosu hazırlayın. Bunun için margarin, pudraşekeri ve kakaoyu, margarin eriyene dek karıştırın. Ateşten alıp, yumurtayı ilave edin. Mikserle 1 dakika çırpın. Sosu da soğuyan tatlının üzerine gezdirin. Buzdolabında bir gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

nagihan nagihan

Paskalya çöreğini nerden bulabılırız.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 13.05.2012 09:33

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN