Çilekli İrmik Tatlısı Tarifi

Çilekli İrmik Tatlısı
  • Sofra Dergisi 10 Kişilik
    16 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,88
  • Orta

Çilekli İrmik Tatlısı Yapılışı

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp ateşe oturtun. Süt ısınınca irmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca vanilyayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. 2-3 dakika karıştırarak soğutun. Karışımın yarısını kelepçeli kalıba yayın. Üzerine çilekçilek kelimesinin anlamı için tıklayınız "KOKULAR tat hafızamızın ayrılmaz eşlikçileri. Bu hafızaya taa eskilerde nakşolan kokulardan biri de çilek kokusu; ocakta ağır ağır kaynayan çilek reçelinin evi saran kokusu... Kökünden koparıp yeme şansınız varsa o tazecik, çiği üstünde çileklerin..." dilimleri dizin. Kalan irmikli karışımı kalıba dökün. Çilek dilimleri ile süsleyin. Bu arada tarttart kelimesinin anlamı için tıklayınız " Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 jölesini vişne suyu, vanilyavanilya kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Vanilla planifolia Orkidegiller (Orchidaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Muhallebi, sütlaç, krem karamel, tatlı sufle, dondurma, bisküviler, kekler ve pastalarda kullanılır. Hazmı kolaylaştırır. ..." ve tozşeker ile karıştırıp pişirin. Kıvam alınca ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Jöleyi pastanın ortasından başlayıp kenarlara yayarak çileklerin üzerine dökün. Soğutun. Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

gül gül

çok beğendim hafif bir tatlı

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 16.07.2013 11:35

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA