Mandalinalı Muhallebi Tarifi

Mandalinalı Muhallebi
  • Sofra Dergisi 2 Kişilik
  • Kolay

Mandalinalı Muhallebi Yapılışı

Sütü tozşekerle birlikte tencereye alın. Ksık ateşin üzerine koyun. Karıştırarak tozşekerin erimesini sağlayın. Diğer tarafta yumurtayı, pirinç ununu ve mısırmısır kelimesinin anlamı için tıklayınız " Anayurdu Güney Amerika olan mısır, Buğdaygiller'dendir. Nişasta açısından zengin, beyaz, sarı ya da kızıl tanecikleri, düz uzun yapraklardan oluşan bir kılıf içinde korunan, uzun bir koçan oluşturur. Mısır, olduğu gibi yenilmesinin yanı sıra, yağı..." nişastasını çırpın. Bu karışımı da ince ince akıtarak, ocaktaki süte ilave edin. Ardından mandalinamandalina kelimesinin anlamı için tıklayınız "Çikolatalı Mandalina tarifi için tıklayın! Mandalina Soslu Islak Kek tarifi için tıklayın! Mandalinalı Bisküvi tarifi için tıklayın! Turuncu mantosunu çıkarır çıkarmaz önce çevreye yaydığı hoş kokusuyla cezbeder bizleri, daha sonra tatlı,..." suyunu ekleyerek, karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde, ocaktan indirin ve kuplara bölerek, soğumaya bırakın. Mandalina ile süsleyip, servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın