Muhallebili Tatlı Tarifi

Muhallebili Tatlı
  • Fatoş Yağcı 8 Kişilik
    26 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,38
  • Orta

Muhallebili Tatlı Yapılışı

SÜT ve tozşekeri bir tencereye alıp, tozşeker eriyene kadar karıştırın. Margarin ve unu ekleyin. Tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve vanilyavanilya kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Vanilla planifolia Orkidegiller (Orchidaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Muhallebi, sütlaç, krem karamel, tatlı sufle, dondurma, bisküviler, kekler ve pastalarda kullanılır. Hazmı kolaylaştırır. ..." katıp karıştırın. Orta büyüklükte cam bir kabın içini suyla ıslatın ve muhallebiyi boşaltın. Üzerine kakaolu bisküviyi dizin. Diğer taraftan karışık meyve suyu, mısırmısır kelimesinin anlamı için tıklayınız " Anayurdu Güney Amerika olan mısır, Buğdaygiller'dendir. Nişasta açısından zengin, beyaz, sarı ya da kızıl tanecikleri, düz uzun yapraklardan oluşan bir kılıf içinde korunan, uzun bir koçan oluşturur. Mısır, olduğu gibi yenilmesinin yanı sıra, yağı..." nişastası ve tozşekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte koyu bir kıvam alana
kadar tahta kaşıkla karıştırın. Bisküvilerin üzerine yayın. Buzdolabında donması için 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın

kalan karakter 1000

Sofra Dergisi Sofra Dergisi

Bisküvileri ıslatmanız gerekmiyor: Çünkü muhallebi hem yoğun hem sıcak olduğundan bisküvileri yumuşatacaktır.

Aynı Görüşte misiniz?
evet1
hayır0
cevapla 18.02.2013 15:55
naz naz

merhabalar, bisküvileri ıslatmamız gerekir mi?

Aynı Görüşte misiniz?
evet2
hayır0
cevapla 10.10.2012 10:55
Elif K Elif K

offf süper gözüküyorrr

Aynı Görüşte misiniz?
evet1
hayır0
cevapla 09.08.2011 15:34

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA