Balkabaklı Ebruli Tatlı Tarifi

Balkabaklı Ebruli Tatlı Balkabağı tatlısına yeni bir lezzet katan tarif
  • (6-8 Kişilik

Malzemeler

Balkabaklı Ebruli Tatlı Yapılışı

1 BALKABAĞINI küpdoğrayıp tencereyealın. Üzerine su ekleyiphaşlayın. Blenderden geçirip,ocağa oturtun. Tozşekerilave edip karıştırın.Zencefil ve irmik ilaveedip, koyu kıvam alanadek pişirin.
2 Tabanı için blenderdengeçirilmiş bisküvi, tereyağı,kakao ve sütü iyicekarıştırıp hamur elde edin.
3 Sos için sütü tencereyealıp tozşeker ilaveedin. Tozşeker eriyincesürekli karıştırarak kakao,vanilya ve nişastayı ekleyin.Hafif kıvam alana dekpişirin.
4 Tabanı geniş birdikdörtgen cam kaba bastırarak yayın. Üzerinebalkabaklı harcın yarısınıyerleştirin. Üzerine sosunyarısını gelişigüzel gezdirin.Kalan balkabaklı harcıyayıp, sosu gezdirin. Çatal yardımıyla sosa şekil verin.Bir gece buzdolabındadinlendirip, soğuk olarak servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA