Mukallele Senbuse Tarifi

Mukallele Senbuse
  • 4 Kişilik
  • Orta

Mukallele Senbuse Yapılışı

Tatlının şerbetini bir gece önceden hazırlayın. Bunun için; su, tozşeker, limon suyu ve gülsuyunu bir tencerede karıştırıp ocağa oturtun. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. İç harç için, toz badem, su, tozşeker ve tarçını bir tencereye koyup karıştırın. Ağır ateşte hamur haline gelene kadar pişirip, soğumaya bırakın. Yufkaları şeritler halinde kesin. Bademli harçtan yufkaların içlerine doldurup muska
şeklinde sarın. Kızgın yağda kızartın. Soğumaya bırakılmış şerbetin içine batırıp çıkarın. Üzerine tarçın
serperek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

tarif ARA
BİZE ULAŞIN