Gül baklavası Tarifi

Gül baklavası
  • Elmas Yetgin 30 Adet
    • Ev Yapımı
    • ÇORUM ÇORUM Yöresi
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Gül baklavası Yapılışı

HAMURU için yoğurma kabına mısıryağı, yumurta, yoğurt, su, nişasta ve sirkeyi alın. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamurdan cevizceviz kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yaz-kış her mevsim, sabah akşam bütün öğünlerde şifa niyetine sofralara konuk olur ceviz. Yıllarca yaşayıp, insanlık tarihine gizli tanıklık eden doğanın bu mucizevi topları, insan sağlığına sonsuz yararlarından sebep "doğal aspirin" görevi..." büyüklüğünde parçalar koparın ve nişasta serperek çay tabağı büyüklüğünde açın. 2 adet açılmış hamurun iki ucu hafifçe üst üste gelecek şekilde, yumurta akı sürerek yapıştırın. Ortaya badembadem kelimesinin anlamı için tıklayınız " Kadifemsi dış kabuğun altında bulunan sert bir kabuk ve onun içindeki lezzetli tohumdan oluşan badem, karanlık, kapalı bir yerde saklı olan ve bulan kişiyi besleyecek bir hazineyi sembolize eder. Madde ile ruh ikiliğinin, dünya ile cennetin, ateş..." koyun ve her iki kenar uca yarıya kadar yumurta akı sürerek, parmaklarınızla bastırarak yapışmasını sağlayın. Kalan açık kısımları dışa doğru çevirerek gül şekli verin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız gül tatlılarını kuruması için 1 gece oda sıcaklığında bekletin. Ertesi gün üzerine, kokusu çıkana kadar erittiğiniz tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Diğer taraftan şerbeti için bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. LimonLimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın