İncirli Tatlı Tarifi

İncirli Tatlı
  • Fatma DAMYAN 12 Kişilik
    24 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,71
  • Orta

Malzemeler

İncirli Tatlı Yapılışı

Öncelikle kek malzemelerinden başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp, küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçıntarçın kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Cinnamomum Defnegiller (Lauraceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı kabuğu ve yağıdır. Bütün veya toz halinde kullanılır. Bazı et yemekleri, sütlü ve pirinçli tatlılar, tartlar, kekler, punç ve sıcak şarap gibi içeceklere de tat...", kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık fındıkfındık kelimesinin anlamı için tıklayınız "Eski çağlardan beri besin değeri yüksek olan, insana güç ve kuvvet verdiği bilinen fındığın anavatanı hakkında birçok rivayet vardır. Genel olarak kabul edilen ise Çin'den Türkiye'ye geldiği ve antik çağda Yunanistan'a ve oradan da Avrupa'ya..." ya da cevizceviz kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yaz-kış her mevsim, sabah akşam bütün öğünlerde şifa niyetine sofralara konuk olur ceviz. Yıllarca yaşayıp, insanlık tarihine gizli tanıklık eden doğanın bu mucizevi topları, insan sağlığına sonsuz yararlarından sebep "doğal aspirin" görevi..." içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim. Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.

Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak. Kek fırından çıktığında 5 dakika kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.

Bir kaba su, granül kahve ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dakika çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dakika sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.

3-4 saat, hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğimiz tatlımız servise hazırdır:)))
Afiyet olsun.....

Aşçının notu: Üst süsleme çikolata rendesi görünümünde. Ayrıca hem görüntüsü hem de tadı çok güzel tüm tatlılarınıza uygulayabilirsiniz. Klasik olmasın ve farklı ne yapabilirim diye düşünenlere bir fikir olur belki....

kalan karakter 1000

gul gul

harika gorunuyor hemen deniyecegim

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 24.03.2014 14:52
hülya hülya

Denedim,çok güzel oldu,misafirlerim tarifini istediler.Hala denemeyenlere ısrarla tavsiye olunur :) sevgiler.

Aynı Görüşte misiniz?
evet2
hayır0
cevapla 27.05.2012 10:06
Fatma DAMYAN Fatma DAMYAN // İZMİR

Afiyet olsun Sümeyye hn.:)
Beğendiğinize sevindim. Bu tatlıyı şimdiye
kadar kime ikram ettiysem kesinlikle çok
beğenildi ve tarifi istendi... Yapmayanlar
varsa hiç düşünmesinler ve denesinler...
Herşey paylaştıkça güzel....
Sevgiler...

Aynı Görüşte misiniz?
evet2
hayır2
cevapla 05.04.2012 09:11
sümeyye sümeyye

Tarifi denedim çok güzel oldu, çok beğenildi. Paylaşım için teşekkürler.

Aynı Görüşte misiniz?
evet4
hayır2
cevapla 27.03.2012 21:09

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA