Örgülü Tatlı Tarifi

Örgülü Tatlı
  • Nebihat Kaya 24 Adet
    4 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,00
  • Zor

Örgülü Tatlı Yapılışı

Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. LimonLimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." suyunu ilave edip, bir-iki taşım daha kaynatıp, soğumaya bırakın. Derin bir kasenin içinde sıvıyağ, eritilmiş margarin ve portakalportakal kelimesinin anlamı için tıklayınız "ÖNCELERİ Hindistan'da, sonra Çin'de rastlanan, ardından yolu Akdeniz'e düşen portakal, geçmiş dönemlerde o kadar nadir bulunurmuş ki, bu özelliğinen dolayı ayrıcalıklı kimselere hediye olarak sunulurmuş. Günümüzde hasta ziyaretlerine portakal..." suyunu karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozu ile rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı önce avucunuzun içinde yuvarlayıp daha sonra yassıltarak elips şekli verin. Orta-sına cevizleri dizip, hamurun karşılıklı iki kenarına 3 eşit şekilde kesin. Kesilmiş kenarları çapraz şekilde kapatarak örgü biçimi verin. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın