Karakuş Tatlısı Tarifi

Karakuş Tatlısı
  • 8 Kişilik
  • Orta

Karakuş Tatlısı Yapılışı

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Bunun için, su ve tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynadıktan sonra limonlimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." suyunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir kapta un, yumurta ve tuzu karıştırıp, azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru oklava yardımı ile açın. Ayrı bir kapta cevizceviz kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yaz-kış her mevsim, sabah akşam bütün öğünlerde şifa niyetine sofralara konuk olur ceviz. Yıllarca yaşayıp, insanlık tarihine gizli tanıklık eden doğanın bu mucizevi topları, insan sağlığına sonsuz yararlarından sebep "doğal aspirin" görevi...", tarçıntarçın kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Cinnamomum Defnegiller (Lauraceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı kabuğu ve yağıdır. Bütün veya toz halinde kullanılır. Bazı et yemekleri, sütlü ve pirinçli tatlılar, tartlar, kekler, punç ve sıcak şarap gibi içeceklere de tat..." ve tozşekeri karıştırıp açtığınız yufkanın üzerine serpin. Oklavayı hamurun kenarına koyup hamuru rulo şeklinde sarın. Oklavayı çıkarıp hamuru dilimleyin. Kızgın yağda iki taraflı kızartın. Pişirdiğiniz hamurları önceden hazırladığınız şerbete atın. Hamurlar şerbeti çekince çıkarıp servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA