Kremalı Şöbiyet Tarifi

Kremalı Şöbiyet
  • Sibel Göktürk 15 Adet
    3 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,67
  • Orta

Malzemeler

    1 adet yufka
    3 çorba kaşığı irmik
    2 su bardağı süt
    3 çorba kaşığı tereyağı
    Şerbeti için: 250 gram tozşeker
    2 su bardağı su

Kremalı Şöbiyet Yapılışı

Süt ve irmiği bir tencereye koyup, kıvam alana kadar pişirin. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Yufkanın üzerine yağı sürün. Yufkayı ikiye katlayın. Tekrar yağlayın. Önce beş parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Sonra her birini kare kare kesin. Aralarına irmikli karışımı koyup, bir kenarını diğer kenarın üzerine katlayıp, üçgen şekli verin. Fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan tereyağını sürün. 200 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Diğer yandan şerbeti için, su ve şekeri kaynatın. Tepsiyi fırından aldıktan sonra tatlılar sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı birkaç saat dinlenince, dilerseniz üzerine dövülmüş fındıkfındık kelimesinin anlamı için tıklayınız "Eski çağlardan beri besin değeri yüksek olan, insana güç ve kuvvet verdiği bilinen fındığın anavatanı hakkında birçok rivayet vardır. Genel olarak kabul edilen ise Çin'den Türkiye'ye geldiği ve antik çağda Yunanistan'a ve oradan da Avrupa'ya..." serperek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA