Bilezik Tatlı Tarifi

Bilezik Tatlı
  • 13 Adet
    15 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,40
  • Orta

Malzemeler

    1 paket sade kek un
    1 su bardağı un
    Yarım paket oda sıcaklığında margarin
    Yarım su bardağı tozşeker
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 tatlı kaşığı toz maya
    1 su bardağı ılık süt
    1 adet yumurta
    Kızartmak için: Sıvıyağı

    Üzerine: Pudraşekeri

Bilezik Tatlı Yapılışı

Kek un, un, dilimlenmiş margarini harmanlayıp ortasını açın. Maya ve sütü ekleyin. Ardından tozşekeri ilave edip, 10 dakika mayalanmaya bırakın. Yoğurmaya başlamadan önce yumurtayı ekleyip, iyice yoğurun. 10 dakika daha dinlendirin. Hamurdan 13 adet beze koparın. Elinizle çubuk şekli verin. Hamurun iki ucunu birleştirin ve düğüm atın. Daha sonra uçlarını bir alttan bir üstten geçirip, örgülü bilezik şekli verin. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın. Fazla kızgın olmayan sıvıyağda kızartın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

Aşçının notu: Bu tatlının özelliği, fazla kızgın olmayan sıvıyağda kızartılmasıdır. Bunun için hamurların bir kısmını kızarttıktan sonra, yağı soğuması için dinlendirin. Aksi takdirde hamurların içi pişmez.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA