Tarçınlı Cevizli Tatlı Tarifi

Tarçınlı Cevizli Tatlı
  • Mine Nartop 5 Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 1,50
  • Orta

Tarçınlı Cevizli Tatlı Yapılışı

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşekeri su ile kaynatıp kenara alın. Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve kabartma tozunu bir kabın içinde karıştırın. Unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru iki parçaya ayırın. Hamurları düz bir zeminde merdaneyle açın. Her iki hamurun üzerine sıvıyağ, cevizceviz kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yaz-kış her mevsim, sabah akşam bütün öğünlerde şifa niyetine sofralara konuk olur ceviz. Yıllarca yaşayıp, insanlık tarihine gizli tanıklık eden doğanın bu mucizevi topları, insan sağlığına sonsuz yararlarından sebep "doğal aspirin" görevi..." ve tarçıntarçın kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Cinnamomum Defnegiller (Lauraceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı kabuğu ve yağıdır. Bütün veya toz halinde kullanılır. Bazı et yemekleri, sütlü ve pirinçli tatlılar, tartlar, kekler, punç ve sıcak şarap gibi içeceklere de tat..." paylaştırın. Hamurları rulo halinde sararak 1 cm genişliğinde dilimleyin. Dilimleri avcunuzun içinde üzerine hafifçe bastırarak düzleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuyan şerbeti, fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine dökün.
Aşçının notu: Tatlıyı isteğe bağlı olarak kaymak ya da krem şanti eşliğinde servis yapabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın