Katmer Tarifi

Katmer
  • Tahir Tekin Öztan
    • GAZİANTEP GAZİANTEP Yöresi
    4 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,75
  • Orta

Malzemeler

    1 adet yufka
    4 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı antepfıstığı
    4 çorba kaşığı kaymak
    Yarım su bardağı tozşeker

Katmer Yapılışı

Yufkayı düz bir zeminde açın. Tereyağını eriterek yufkayı yağlayın (bir kısmını üzerine sürmek için ayırın). Kaymağı parçalar halinde serpiştirin. Üzerine şeker ve fıstığı ekleyin. Yufkayı bohça şeklinde katlayın. Yapışmaz tavada, yağ kullanmadan, altı ve üstü kızarana dek pişirin. Üzerine kalan tereyağını sürüp, üçgen dilimler halinde keserek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA