Halka Tatlısı Tarifi

Halka Tatlısı
  • Fatoş Yağcı 20 Kişilik
    11 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,64
  • Orta

Malzemeler

Halka Tatlısı Yapılışı

ÖNCELİKLE şerbeti için tozşeker, su ve limonu bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra limonlimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." dilimini içinden alın ve soğumaya bırakın. Su, margarin ve tuzu bir tencereye alıp, yağ eriyene kadar ısıtın. Unu
ilave edin ve tahta bir kaşıkla 5 dakika karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve karıştırarak ılınmasını sağlayın.Ardından yumurtaları tek tek kırarak karışıma yedirin. Nişasta ile irmiği ilave edip, karıştırın. Tırtıklı ağzı olan sıkma torbasına karışımı boşaltın ve soğuk yağa halka şekli vererek sıkın. Daha sonra ocağın altını yakın ve halkaları önlü arkalı kızartın. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın (hamuru kızartacağınız yağın her seferinde soğuk olması gerekiyor). Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atın ve birkaç saniye sonra kevgir yardımıyla şerbetten çıkarıp, servis tabağına alın.

kalan karakter 1000

kübra kübra

tarifi aldım birazdan deniyeceğim

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 18.03.2013 17:01

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA