Peynirli Yaz Türlüsü Tarifi

Peynirli Yaz Türlüsü
  • 4 Kişilik
    10 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,90
  • Orta

Peynirli Yaz Türlüsü Yapılışı

1. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyun, küp şeklinde doğrayın ve kararmaması için tuzlu suya atın (1 tatlı kaşığı tuz +1 kg su).

2. Kabakları yıkayıp dış kısmını kazıyın ve onları da küp şeklinde doğrayın.

3. SoğanSoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın...", sarımsak ve domatesi soyun. Soğan ve domatesi küçük küp şeklinde doğrayın, sarımsakları bütün bırakın. Biberleri de yıkayıp, halka şeklinde ince doğrayın.

4. Derin bir tencerenin dibine ayıklanmış doğranmış soğanları döşeyin. Üzerine doğranmış biberler ve sarımsak dişlerini yerleştirin.

5. BiberBiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Anayurdu Güney Amerika olan biber, patlıcangiller familyasının bir üyesi. Amerika'da tarımı yapılan en eski bitkilerden olan biber, kıtanın keşfinden sonra bütün dünyaya yayılmış. Yapılan araştırmalar Amerika'nın yerli halklarının M.Ö 7500..." ve sarımsakların üzerine sırasıyla ayıklanmış kabakları, domatesleri ve patlıcanları döşeyin. Böylece tencerede sebze katları oluşturun.

6. En son üzerine zeytinyağını gezdirin. Tencereyi kapağı kapalı olarak kısık ateşe oturtun. İlk beş dakika içinde ara sıra tencereyi saplarından tutarak sallayın. Daha sonra hiç karıştırmadan pişirin.

7. Bu arada beyazpeyniri küçük küp şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.

8. Sebzeler saldıkları suyu çekip kolayca çatal batacak kadar piştiğinde doğradığınız peynirleri koyun ve ateşi söndürün, tencereyi kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın. Daha sonra yaz türlüsünü üzerine maydanoz serperek ılık servis edin.

Not:

• Beyazpeynir yeterince tuzlu olduğu için bu yemeğe ayrıca tuz koymuyoruz.

• Pişmiş sarımsak çok fazla kokmaz ama yine de sevmiyorsanız sarımsaksız da yapabilirsiniz.

• Maydanoz yerine taze fesleğenfesleğen kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Ocimum basilicum Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. "Feslikan" ve "peslan" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yaprağı ve çiçeğidir. Tazesi ve kurusu değerlendirilir. Makarna soslarında, çorbalarda, et-sebze..." de kullanabilirsiniz.

• Ayrıca aynı tarifi fırında da pişirebilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN