TAVUKLU KARNIBAHAR Tarifi

TAVUKLU KARNIBAHAR
  • MANOLYA64 4 Kişilik
    6 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,83

Malzemeler

TAVUKLU KARNIBAHAR Yapılışı

Sebzeler önce soyulur, soğanlar piyaz, patatesler halka, havuçlar zülyen şeklinde doğranır, tavuk gögsü iyice yıkandıktna sonra jülyen şeklinde doğranır bir tavada suyu çekilinceye kadar kavrulur. Geniş ve derin bir tencere (ben karnıyarık tenceresi kullanıyorum) nin dibi önce zeytinyağızeytinyağı kelimesinin anlamı için tıklayınız "Zeytinyağı, üretim yöntemine göre başlıca üç kategoriye ayrılır: Naturel, rafine ve riviera. Naturel Zeytinyağı (Virgin Oil): Zeytin meyvesinin doğal renk, koku ve tat özelliklerini taşıyan, hiçbir kimyasal işlem uygulanmadan elde edilen yağdır...." ile hafifçe yağlanır, sırasıyla önce soğanlar, sonra patatespatates kelimesinin anlamı için tıklayınız " Nişasta zengini, besleyici bir sebze olan patates, patlıcangiller ailesindendir. Anayurdu Güney Amerika'daki And Dağları bölgesi olana patates, dünyanın her yerinde kolayca bulunabilen ekonomik ve lezzetli bir besin maddesi olduğundan günümüzde..." ve havuçlar dizilir, araya biraz tuz, karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat...",zeytinyağı konur, suyu çektirilen tavuklar bu karışımın üzerine eklenir, En üste yıkanmış küçük parçalara ayrılmış karnı
baharların çiçek kısmı aşağı gelecek şekilde dizilir, aralarına 2 adet defnedefne kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Laurus nobilis I. Defnegiller (Lauraceae) familyasındandır. "Tenel", "har", "tefrün" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yapraklarıdır. Tazesi, kurusu ve yağı değerlendirilir. Deniz ürünleri, soslar, patatesli ve domatesli yemekler,..." yaprağı konur,(defne yaprağını hem aramo versin hemde evde koku bırakmasın diye ekliyorum) üzerine 2 diş sarımsak ince ince kıyılarak ekle
nir ve 1 bardak su eklenerek tencere ocağın üzerine konur önce harlı ateş te sonra en küçük ocakta kısık ateşte karnıbaharlar yumuşak oluncaya kadar pişirilir, altı kapanmadan önce çok ince doğranmış kaşar üzerine
yerleştirilir ve ocak söndürülür, Ortalama 25 dk sonra nefis bir yemek sizi bekliyor, Servis sırasında üzerine dereotudereotu kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Anethum groveolens Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Börekotu", "tarakdalı" vela "hukar" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yaprak ve tohumlarıdır. Tazesi kullanılır. Çorba, et-sebze-balık yemekleri, pilavlar,..." serpilir (bu isteğe bağlı ama ben karnıbaharla dereotunu çok kullanıyorum) Afiyet olsun
Aşçının notu: Bu bir konuk ağırlama yemeğidir yanında salata da yapabilirsiniz, sade bir pilavda ama sağlık açısından ve besin değerini yitimemesi açsında çok güzel bir yemek oluyor. Birde kolaylığı fırın yerine tencereyi kullanma- nız.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA