Narlı Bulgur Salatası Tarifi

Narlı Bulgur Salatası
  • 4 Kişilik
    6 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,00
  • Orta

Malzemeler

Narlı Bulgur Salatası Yapılışı

BULGURU soğuk suyla yıkayın. Bir tencereye alıp üzerine sıcak suyu ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık bir saat bulgurun suyu çekip yumuşamasını bekleyin (bulguru cam kapaklı bir tencereye koyarsanız suyu çekip çekmediğini kapağını açmadan anlayabilirsiniz). Soğanları temizleyip salata olacak şekilde doğrayın ve 2/3'ünü suyunu çeken bulgura ekleyin. Yağla birlikte 2-3 dakika kavurun ve ocaktan alın. Kalan soğanları, ince kıyılmış maydanozu, küçük küçük doğradığınız salatalıkları, cevizi, ayıkladığınız narnar kelimesinin anlamı için tıklayınız " Akdeniz ikliminin yoğun kırmızısı, bolluk, bereket ve refahın sembolü… Üç büyük kitapta adı geçen, pek çok kültürde kutsal kabul edilen, binbir marifetli, yakut taneli cennetin meyvesi… Baharda açan nar çiçekleri önce olgunlaşır,..." tanelerini ekleyin. Ayrı bir kapta limonlimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." suyunu, zeytinyağını ve nar ekşisini, arzunuza göre bir miktar tuzu karıştırın. Salatanın üzerine karışımı gezdirin. Tercihen 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Aşçının notu: Ekşi sevmeyenler limon suyu ve nar ekşisini kullanmayabilir.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın