Ayva Reçeli Tarifi

Ayva Reçeli
  • 5 Kişilik
    • Ev Yapımı
    3 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,67
  • Orta

Ayva Reçeli Yapılışı

Tencerenin içine bir ayvanın kabuğunu ve çekirdekli ortasını da koyarak ayvalar su ile 10 dakika pişirilir. Ayvalar tencereden alınarak, suyuna şeker ilave edilip koyulaşana kadar kaynatılır. Daha sonra ayvalar tekrar eklenir ve yaklaşık 1 saat aralıklı olarak karıştırılarak rengi kızarana kadar pişirilir, limonlimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." tuzu ve suyu ilave edildikten sonra iki dakika daha kaynatılır. Kaynar suda ısıtılmış kavanoza reçel sıcak olarak konulur kapağı kapatılır. Ters çevrilerek soğutulur.

kalan karakter 1000

turuncu turuncu

Tarifte yanlışlık var.1 su bardağı suyla reçel yapılmaz lütfen dikkat ediniz.

Aynı Görüşte misiniz?
evet4
hayır3
cevapla 11.02.2011 15:20
Sofra Dergisi Sofra Dergisi // İSTANBUL

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.
Ancak farklı damak tadlarına göre hiç su koymadan yapılan reçel tarifleri ya da daha fazla miktarlar da su koyularak yapılan reçel tariflerini sitemizde bulmanız mümkün. Sizde sevdiğiniz bir reçel tarifinizi sitemize ekleyebilir, böylece sizin damak tadınıza uygun olanı bizlerle ve üyelerimizle paylaşabilirsiniz.
Sevgiler.

Aynı Görüşte misiniz?
evet8
hayır2
cevapla 16.02.2011 14:07

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA