Elma Reçeli Tarifi

Elma Reçeli
  • Kişilik
    • Ev Yapımı
    8 kişi oy verdi / Ortalama Puan 2,50

Elma Reçeli Yapılışı

ELMALARI soyun ve küp küp doğrayın. Portakalları sıkın. Doğranmış elmaların üzerine portakalportakal kelimesinin anlamı için tıklayınız "ÖNCELERİ Hindistan'da, sonra Çin'de rastlanan, ardından yolu Akdeniz'e düşen portakal, geçmiş dönemlerde o kadar nadir bulunurmuş ki, bu özelliğinen dolayı ayrıcalıklı kimselere hediye olarak sunulurmuş. Günümüzde hasta ziyaretlerine portakal..." suyunu dökün. Kısık ateşte şekerle birlikte kaynatın. Reçel kıvamına geldiğinde (koyu bir kıvamı olması gerekiyor. Bunun için de pişen reçelden 1 tatlı kaşığı alıp küçük bir tabağa koyarak kıvamını kontrol edebilirsiniz) limonlimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." suyunu ekleyip tencereyi ateşten alın. Reçel dinlendikten sonra dilediğiniz miktarlarda servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA