Işıl'ın Pratik Poğaçası Tarifi

Işıl'ın Pratik Poğaçası

Aşçı

Üye Tarifi
  • Panpankedi 12 Adet
    7 kişi oy verdi / Toplam 15,00
  • Kolay

Malzemeler

    3 su bardağı un
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı margarin (yumuşak)
    1 paket kabartma tozu
    3 çay kaşığı tuz
    Üzeri için yumurta sarısı

Işıl'ın Pratik Poğaçası Yapılışı

Yumurta sarısı hariç tüm malzemeyi karıştırın. Fazla yoğurmayın sadece malzemeler birbirini tutsun. Çok yormanıza gerek yok kendinizi ve fazla vakit de harcamayın. Gelişigüzel şekil verin ve yumurta sarısını üzerlerine sürüp önceden ısıtılmış fırında 180- 200 derecede 20 dakika pişirin. Afiyet olsun:)
Aşçının notu: Bu poğaçalar annemin "beş dakikada" hazırladığı, ağızda dağılan harika poğaçalar. Lezzetli bir poğaçanın çok fazla yoğurulmaması gerektiğini söyler hep ve öyle yapar. Sahiden güzel oluyorlar. Özellikle de ani bir misafir durumunda birebir. Hem çabuk hem lezzetli. Eh, daha ne istenir:)

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003-2012 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.