Zeytinli Peynirli Sosisli Tombişler Tarifi

Zeytinli Peynirli Sosisli Tombişler
  • 15 Adet
    4 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,00
  • Orta

Malzemeler

Zeytinli Peynirli Sosisli Tombişler Yapılışı

Ilık süt, tozşeker ve yaş mayayı karıştırıp 10 dakika mayalandırın. Mayalandıktan sonra yumurtanın akını, 1 su bardağı zeytinyağını, tuzu ve haşlanıp rendelenmiş patatesleri karıştırın. Son olarak unu ekleyin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Hamurdan cevizden iri parçalar koparıp avucunuzun içinde açın. Hamurların içine isteğe göre sosis, peynirpeynir kelimesinin anlamı için tıklayınız " Peynir nedir? Peynir, süt proteini kazeinin peynir mayası ve/veya peynir kültürü ile pıhtılaştırılması ve pıhtıdan peynir suyunun ayrılması ile elde edilen fermente (mayalı) bir süt ürünüdür. Adı nereden geliyor? Dilimizdeki peynir kelimesi..." koyun ya da zeytin ezmesi sürün. Hamurun uçlarını toparlayıp kapatın ve yuvarlayın. Kapatılan uçları alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısını fırçayla hamurların üzerine sürün. Üzerlerine çörekotuçörekotu kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Nigella sative Düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) familyasındandır. "Siyah susam", "şevkerak", "karaçörek", "siyah kimyon" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı tohumlarıdır. Tazesi, kurusu ve yağı kullanılır. Unlu ürünleri süslemede..." ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA