Domatesli Şehriye Pilavı Tarifi

Domatesli Şehriye Pilavı
  • 10 Kişilik
    15 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,40
  • Orta

Domatesli Şehriye Pilavı Yapılışı

TEREYAĞINI kızdırıp, yemeklik doğranmış soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın..." ve eti ilave edin. Et, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine arpa şehriye ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Biberleri ince kıyın. Arpa şehriyenin rengi dönünce domatesdomates kelimesinin anlamı için tıklayınız " Patlıcangiller familyasından olan domatesin anavatanı Güney ve Orta Amerikadır. İlk olarak Peru ve Meksika'da yetiştirilen domates, İspanyol kaşifler tarafından Avrupa'ya getirildi. Pek çok insan zehirli olduğuna inandığı için domates çok uzun..." ve biberi ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Daha sonra çok kısık ateşte 10 dakika demlendirip servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA