Muzlu Yılbaşı Pastası Tarifi

Muzlu Yılbaşı Pastası
  • 10 Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 3,00
  • Zor

Malzemeler

Muzlu Yılbaşı Pastası Yapılışı

ÖNCELİKLE kremayı hazırlayın. Bunun için süt, yumurta sarısı, un ve tozşekeri çırpıp ocağa oturtun. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilyavanilya kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Vanilla planifolia Orkidegiller (Orchidaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Muhallebi, sütlaç, krem karamel, tatlı sufle, dondurma, bisküviler, kekler ve pastalarda kullanılır. Hazmı kolaylaştırır. ...", tereyağı ve ezilmiş muzu ilave edip karıştırın ve kenara alın. Pandispanyanın iki katını da elmaelma kelimesinin anlamı için tıklayınız " Her mevsim evlere konuk olan elma, pek çok özelliğinden dolayı dünya üzerinde "en fazla tüketilen meyve" ünvanını elinde bulunduruyor. Mitolojik öykülerin kahramanı, şifa deposu ve aynı zamanda afrodizyak özellikli elma, Füsun Gümeli'nin..." suyu ile ıslatın. Alt katını servis tabağına alın. Muzlu kremayı üzerine yayıp ikinci katı kapatın. Krem şantiyi sütle çırpıp pastanın üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın. Kaplama hamurunu hazırlamak için, suyu ve jöleyi bir tencereye alıp ocağa oturtun. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıp pudraşekerinin yarısını ekleyin ve karıştırın. Oda sıcaklığına gelince, kalan pudraşekerini de ekleyip hamur yapın ve düz bir zeminde yoğurun. Çok sertse bir parça su ekleyin. Hamurdan 1 avuç kadarını süsleme için kenara ayırın. Daha sonra pudraşekeri serpilmiş bir zeminde merdane yardımı ile pastanızı kaplayacak büyüklüğe gelinceye kadar açın. Açtığınız pudraşekerli hamurla pastayı kaplayıp buzdolabına koyun ve 2 saat dondurun. Kenara ayırdığınız pudraşekerli hamurun içine gıda boyasını ekleyip yeniden yoğurarak açın. Bir kurabiye kalıbı ile çam ağacı şeklinde bir parça çıkarın. Kalan hamurdan ince uzun şeritler hazırlayın. Pastanızı buzdolabından çıkarıp kestiğiniz uzun şeritleri yan kısımlarına yapıştırın. Çam ağacını pastanın ortasına koyun. Frenk üzümlerini üzerine serpin. NaneNane kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Mentha aquatica L. ve Mentha pulegium L. Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. Yaprakları ve çiçekleri taze ya da kuru olarak kullanılır. "Yarpuz", "narpuz", "sunanesi", "filiskin", "kırnanesi", "kıvırcıknane", "anuk" ve..." yapraklarını üzümlerin aralarına koyun. Kıyılmış fındıkları pastanın etrafına dökün. Pudraşekeri serperek servis yapın.
Aşçının notu: Pasta kaplama hamurunu hazırlarken su ve pudraşekerini azaltıp eksilterek kendinize göre, açabileceğiniz sertlikte ayarlayabilirsiniz. Ayrıca hamuru streç filme sarıp bir ay buzdolabında saklayabilirsiniz.

kalan karakter 1000

Sofra Dergisi Sofra Dergisi // İSTANBUL

Hazır elma suyu kullanabilirsiniz.
Sevgiler.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 11.04.2011 16:45
su su

Merhaba, elma suyu hazır olabilir mi, biz sıkarak mı hazırlamalıyız?

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 11.04.2011 11:16

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA