Papatyalı Pasta Tarifi

Papatyalı Pasta
  • 10 Kişilik
    1 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Zor

Malzemeler

Papatyalı Pasta Yapılışı

SÜT ve kayısıkayısı kelimesinin anlamı için tıklayınız "Gevrek sulu eti, hoş kokusu, kadife dokusuyla haziran-temmuz aylarında olgunlaşmaya başlar kayısı. İran ve Mısır'da "altın yumurta" olarak adlandırılan kayısıyı taze olarak yemenin dışında bu lezzetli meyve ile hoş alternatifler..." reçelini karıştırıp, iki katlı kekin her iki parçasını da ıslatarak kenara alın. Tek kat keki geniş bir kaba ufalayın. Üzerine yıkanıp kıyılmış çilekleri ilave edin. Diğer taraftan, kremayı bir tencereye alıp kaynama noktasına getirin. Üzerine rendelenmiş çikolatayı ekleyip eritin ve ocaktan alın. Karışımdan 1 çay bardağı alıp ufalanmış kek ve çilekçilek kelimesinin anlamı için tıklayınız "KOKULAR tat hafızamızın ayrılmaz eşlikçileri. Bu hafızaya taa eskilerde nakşolan kokulardan biri de çilek kokusu; ocakta ağır ağır kaynayan çilek reçelinin evi saran kokusu... Kökünden koparıp yeme şansınız varsa o tazecik, çiği üstünde çileklerin..." karışımının üzerine ilave edin. Kalanı kenara ayırın. Kremayı hazırlamak için, süt ve tozşekeri bir tencerede kaynatıp ocaktan alın. Ayrı bir kapta, yumurta sarısı, kakao, nişasta ve suyu çırpın. Üzerine sıcak sütlü-şekerli karışımı azar azar ekleyin. Yeniden ocağa oturtup koyulaşana kadar pişirin. Ilındıktan sonra tereyağını ilave edip karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı kadar ayırıp, ufalanmış kek ve çilek karışımına ekleyin. Kayısı reçeli ve sütle ıslattığınız kekin alt parçasını servis tabağına alın. Üzerine ufalanmış kek ve çilek karışımını yayın. İkinci parçayı üzerine kapatın. Pastanın üzerini kremakrema kelimesinin anlamı için tıklayınız "Süt,şeker ve kıvam arttırıcı malzemelerle hazırlanan,pastaların aralarına dolgu malzemesi olan ve üzerine kaplamakta kullanılan malzeme." ile kaplayıp iyice soğutun. Daha sonra kenara ayırdığınız krema ve çikolata karışımını pastanın üzerine döküp (karışım donduysa benmari usulü eritin) yeniden soğutun. Süslemek için, suyu kaynatıp toz jöleyi üzerine ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın. Jöle eridikten sonra tozşekeri ilave edin. Karışım tamamen soğuduğunda pudraşekerini azar azar ilave edip yoğurun. Hamurdan mandalinamandalina kelimesinin anlamı için tıklayınız "Çikolatalı Mandalina tarifi için tıklayın! Mandalina Soslu Islak Kek tarifi için tıklayın! Mandalinalı Bisküvi tarifi için tıklayın! Turuncu mantosunu çıkarır çıkarmaz önce çevreye yaydığı hoş kokusuyla cezbeder bizleri, daha sonra tatlı,..." ve cevizceviz kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yaz-kış her mevsim, sabah akşam bütün öğünlerde şifa niyetine sofralara konuk olur ceviz. Yıllarca yaşayıp, insanlık tarihine gizli tanıklık eden doğanın bu mucizevi topları, insan sağlığına sonsuz yararlarından sebep "doğal aspirin" görevi..." büyüklüğünde iki parça koparın. Kalan hamura yeşil, ceviz büyüklüğünde olana sarı gıda boyası koyup yeniden yoğurun. Mandalina büyüklüğünde olanı olduğu gibi bırakın. Yeşil şeker hamurunu rendeleyip, pastanın üzerine çimen görünümünde olacak şekilde yerleştirin. Beyaz kalan şeker hamurunu açıp, küçük bir kapakla kesin. Bir bıçakla kenarlarına çentikler açıp papatyapapatya kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Matricaria chamomilla (Alman papatyası), Anthemis nobilis (İngiliz papatyası) Papatyagiller (Asteraceae) familyasındandır. "Babunç" adıyla da bilinir. Bitkinin bütün bölümleri kullanılır. Çayı hazırlanarak içilir ve buğusu yapılır. ..." şekli verin. Papatyaların ortalarına minik bir parça sarı şeker hamuruşeker hamuru kelimesinin anlamı için tıklayınız " Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 koyun. Papatyaları pastanın üzerine yerleştirip servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
  • 4812