Zeytin Ezmesi Tarifi

Zeytin Ezmesi
  • Nilgün Günyol Kişilik
    • Ev Yapımı
  • Orta

Malzemeler

Zeytin Ezmesi Yapılışı

Siyah Zeytin Ezmesi:
ZEYTİNLERİN çekirdeklerini çıkarıp blendere alın. Üzerine kaparikapari kelimesinin anlamı için tıklayınız "Kapariye dair… Yurdumuzda daha çok Akdeniz ikliminin hakim olduğu Batı Anadolu illeri başta olmak üzere Orta Anadolu'da Tokat ve civarında, Doğu Karadeniz ile Güneydoğu illerinde doğal olarak yetişen kapari, çalımsı yapıda, dik ve yatık...", sarmısaksarmısak kelimesinin anlamı için tıklayınız "Zambakgiller familyasından olan sarmısak, soğanın da yakın akrabasıdır. Kökenine dair farklı inançlar bulunsa da yaygın inanç, anayurdunun Orta Asya kıtası olduğu yönünde. Arkeolojik kayıtlardan Sümerler'in sarmısağı bildiği ve ilaç olarak...", kekikkekik kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Thymus Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. "İstanbul kekiği", "İzmir kekiği", "top kekik", "kara kekik" olarak anılan birçok türü vardır. Kullanılan kısmı sap, yaprak ve çiçekleridir. Tazesi, kurusu, suyu ve yağı...", kişnişkişniş kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Coriandrum sativum (yetiştirilmiş olan) Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Kinzi", "kişnit", "kuzu kişnişi", "kuzbere", "aş otu" ve "yumurca" olarak da bilinir. Tazesi ile tane ya da toz halindeki tohumları kullanılır. Et ve...", kimyonkimyon kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Cuminum cyminum L. Maydanozgiller (Apiaceae) familyasındandır. "Kemnon" ve "acem kimyonu" olarak da bilinir. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Çorbalarda, soslarda, köftelerde, av etlerinde, lahanalı yemeklerde, sindirimi zor..." ve karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ilave edip birlikte çekin. Bir kaba aktarın ve zeytinyağızeytinyağı kelimesinin anlamı için tıklayınız "Zeytinyağı, üretim yöntemine göre başlıca üç kategoriye ayrılır: Naturel, rafine ve riviera. Naturel Zeytinyağı (Virgin Oil): Zeytin meyvesinin doğal renk, koku ve tat özelliklerini taşıyan, hiçbir kimyasal işlem uygulanmadan elde edilen yağdır...." ilave edip servis yapın.
Yeşil Zeytin Ezmesi:
ZEYTİNLERİN çekirdeklerini çıkarıp blendere alın. Üzerine kapari, sarmısak, biberiyebiberiye kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Rosmarinus officinalis Ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasındandır. "Kuşdili" ve "hasalban"olarak da bilinir. Kullanılan kısmı yapraklarıdır. Tazesi, kurusu ve yağı kullanılır. Et-sebze yemekleri, balık buğulama, tavuk...", kimyon ve pulbiber ilave edip birlikte çekin. Blenderden alın ve üzerine zeytinyağı ilave edin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA