Herse Tarifi

Herse
  • Reyyan34 4 Kişilik
    5 kişi oy verdi / Ortalama Puan 4,20
  • Kolay

Herse Yapılışı

Tavuk etini tencereye alıp üzerini aşacak kadar su ilave edin.
Soyulmuş soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın...", sarımsak, tuz ve karabiberkarabiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Piper nigrum L. Karabibergiller (Piperaceae) familyasındandır. Meyve kısımları tane ya da toz olarak kullanılır. Et yemeklerinde, dolma harçlarında, çorbalarda, hamurişlerinde, salatalarda, soslarda, yani her türlü yemeğe çeşni ve tat..." ilave edip etler yumuşayana kadar haşlayın.
Tavuk eti yumuşayınca suyunu süzün.
Etleri havanda dövün.
Tencereye tereyağını alıp eritin.
Unu ilave edip kokusu çıkıp biraz renk alana kadar kavurun.
Tavuk etlerini katıp karıştırın.
Ayırdığınız tavuk suyundan katıp boza kıvamından biraz daha yoğun bir kıvam alana kadar pişirin.
Herseyi servis tabağına alın.
Tereyağını sos tenceresinde eritip pul biberbiber kelimesinin anlamı için tıklayınız "Anayurdu Güney Amerika olan biber, patlıcangiller familyasının bir üyesi. Amerika'da tarımı yapılan en eski bitkilerden olan biber, kıtanın keşfinden sonra bütün dünyaya yayılmış. Yapılan araştırmalar Amerika'nın yerli halklarının M.Ö 7500..." ekleyin.
Biber rengini verinde ocaktan alıp hersenin üzerine gezdirin.
Ilık servis yapın.
Afiyet olsun
Etiketler: Mezeler tarifleri,

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer herse Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA