Chinese Dumpling Tarifi

Chinese Dumpling
  • Sofra Dergisi 25 Adet
    • Alkollü
  • Orta

Malzemeler

Chinese Dumpling Yapılışı

HAMUR için önce kuru mayayı, 1 çorba kaşığı tozşekerle birlikte çok az ılık suyun içinde karıştırarak çözün. Kabarması için bekleyin. Kabaran mayayı un, kabartma tozu ve ılık suyla karıştırıp yoğurun. 1 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyip tekrar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin. İç malzemesi için pırasanın beyaz kısmı ve taze soğanı çok ince kıyın. Tavuk kıyması, pırasa, taze soğan, zencefil, soya sosu, beyaz şarap, tuz, beyaz biber, tozşeker, susamyağı ve suyu karıştırın. Hamur kabardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamur bezelerini düz bir zeminde 7-8 cm çapında merdaneyle açın. Hamurlara iç malzemesinden koyup bohça şeklinde kapatın. Buharda 8 dakika pişirdikten sonra soya sosu ile birlikte servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer çin mantısı Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın