Kırmızı Biberli Soğanlı Makarna Tarifi

Kırmızı Biberli Soğanlı Makarna Arzunuza göre, pulbiber de ekleyip hafif acılı bir tat elde etmeniz mümkün… Ben bu makarnayı “boncuk makarna” ile denedim ama penne, kelebek gibi türlerle de deneyebilirsiniz…
  • serappturan 6 Kişilik
    2 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00

Kırmızı Biberli Soğanlı Makarna Yapılışı

Bir tencereye su, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvıyağ konup su kaynatılır. İçine makarna atılıp haşlanmaya bırakılır. Diğer tarafta soğansoğan kelimesinin anlamı için tıklayınız " Zambakgiller ailesinden olan soğan, pırasa ve sarmısağın da yakın akrabasıdır. Soğanın anavatanının Asya olduğunu savunan bir görüş bulunmakla birlikte, bazı araştırma sonuçları evcilleştirilen soğanın ilk olarak bugünkü İran ve Pakistan'ın..." piyazlık doğranıp, biberler de jülyen biçiminde uzun uzun doğranır. Geniş bir tavaya önce 2 yemek kaşığı sıvıyağ konup soğanlar pembeleşinceye dek hafif ateşte kavrulur, biberler ilave edilir. Onlar da yumuşayınca küp küp doğranmış domatesler eklenip sos kıvamına gelince ocaktan alınır. Makarna süzülüp soğuk suda yıkanır. Tencereye sadece 1 yemek kaşığı yağ eklenip süzülen makarna kavrulur. Üzerine sos dökülüp servis edilir.
Aşçının notu: Yaz aylarında dondurucuya doğrayıp çiğ olarak koyduğunuz kırmızı biberlerle de kış aylarında da yapılabilecek bir makarna...

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA