Cimcik Tarifi

Cimcik
    • KÜTAHYA KÜTAHYA Yöresi
    3 kişi oy verdi / Ortalama Puan 5,00
  • Orta

Malzemeler

    Hamur için: 2 adet yumurta
    2 su bardağı su
    Aldığı kadar un
    Tuz
    Haşlamak için: Sıvıyağ ve tuz

    Üzerine: Sarmısaklı yoğurt
    Tereyağı, pulbiber

Cimcik Yapılışı

Öncelİkle hamur malzemesini yoğurun. Hamurdan iri bezeler koparıp, yufkalar açın. Oklava ile iki yanından sarıp, parmak genişliğinde kesin. Küçük parçalar halinde çapraz olarak cimcikleyin. Temiz bir örtünün üzerine yayın. Kuruyunca, sıvıyağ ve tuz katılmış suda haşlayıp süzün. Üzerine sarmısaklı yoğurt yayıp, tereyağında yakılmış pulbiber gezdirin.

kalan karakter 1000

Ayşe Ayşe

Valla çok canım çekti olsa da yesek babannemin cimcik aşı.

Aynı Görüşte misiniz?
evet1
hayır0
cevapla 13.09.2012 17:46

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer cimcik Tarifleri

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN