Mantar Konservesi

MantarlarI yıkayın ve büyük olanlarını ikiye bölün. Limonlu suda 5-6 dakika haşlayıp, aldığı kadar miktarda 1 kg'lık kavanozlara yerleştirin. Her kavanoza, 2 çay kaşığı tuz koyun. Kavanozun üzerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde üzerine sıcak su ilave edin. Bir bıçağı birkaç kere mantarlarla kavanozun kenarı arasına sokarak havasını alın. Kavanozun ağzını kurulayıp kapağını kapatın ve iyice sıkıştırın. Büyük bir tencerenin 2/3'ünü suyla doldurup kavanozların kapakları aşağıda kalacak şekilde tencereye yerleştirip 1 saat kaynatın. Tencereden aldıktan sonra yine kapakları altta kalacak şekilde soğumaya bırakın. Serin bir yerde saklayın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL