Damla Çikolatalı Kek Tarifi

Damla Çikolatalı Kek
  • 8-10 Kişilik
  • Orta

Damla Çikolatalı Kek Yapılışı

YUMURTALARIN akını ve sarısını ayırın. Akının içine tuz ilave edip, kar haline gelene kadar çırpıcı ile çırpın. Diğer yandan yumurta sarılarını tozşeker ve vanilyavanilya kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Vanilla planifolia Orkidegiller (Orchidaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Muhallebi, sütlaç, krem karamel, tatlı sufle, dondurma, bisküviler, kekler ve pastalarda kullanılır. Hazmı kolaylaştırır. ..." ile birlikte çırpıcı ile boza kıvamına gelene kadar çırptıktan sonra kremakrema kelimesinin anlamı için tıklayınız "Süt,şeker ve kıvam arttırıcı malzemelerle hazırlanan,pastaların aralarına dolgu malzemesi olan ve üzerine kaplamakta kullanılan malzeme." ile yoğurdu ekleyin. Tahta bir spatula ile karıştırıp, yavaşça yumurta aklarını ekleyin. Elenmiş kabartma tozu ve unu katıp, en son damla çikolatayı ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve kolay çıkması için yağlanmış-unlanmış orta büyüklükte bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, fırının kapağını hiç açmadan 45 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerini damla çikolata ile süsleyerek, servis yapın.
Aşçının notu: Kekinizin daha iyi kabarması için içine katacağınız yumurtaların akını ve sarısını ayrı ayrı çırpıp, daha sonra birleştirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
BİZE ULAŞIN