Cevizli Haşhaşlı Kek Tarifi

Cevizli Haşhaşlı Kek
  • Sofra Dergisi 14 Kişilik
  • Orta

Malzemeler

Cevizli Haşhaşlı Kek Yapılışı

HAŞHAŞI 1 su bardağı sıcak suya ekleyip, kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Tereyağı, tozşeker ve vanilyayı, tozşeker eriyene dek çırpın. Yumurtaların akını ve sarılarını ayırıp ayrı ayrı çırpın. Yumurta sarılarını tozşekerli karışıma ekleyip çırpın. CevizCeviz kelimesinin anlamı için tıklayınız "Yaz-kış her mevsim, sabah akşam bütün öğünlerde şifa niyetine sofralara konuk olur ceviz. Yıllarca yaşayıp, insanlık tarihine gizli tanıklık eden doğanın bu mucizevi topları, insan sağlığına sonsuz yararlarından sebep "doğal aspirin" görevi..." ve kabartma tozunu harmanlayıp, tozşekerli karışıma ilave edin. Haşhaşı ekleyin. Kar halindeki yumurta aklarını ilave edin. Karışımı yağlanmış 22x22 cm ebadında bir kek kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Keki kalıpta soğumaya bırakın. Glazür için pudraşekeri ve limonlimon kelimesinin anlamı için tıklayınız "LİMONLU TARİFLER İÇİN TIKLAYIN! Hiçbir mevsim mutfaklardan eksik olmayan limon, eski çağlardan beri çeşni ve şifalı bitki olarak kullanılıyor. İlk olarak Asurlular tarafından yetiştirilmeye başlanan, bu sebeple "Med elması" olarak da bilinen limon,..." suyunu iyice karıştırın. HindistanceviziHindistancevizi kelimesinin anlamı için tıklayınız "Uzak diyarlardan gelip konuk olur bizlere hindistancevizi. Sütü içilir, aynı zamanda tatlı yapımında ve Uzakdoğu yemeklerinde kullanılır. Etli kısmı meyve olarak yenilmesinin yanı sıra, rendelenerek de birçok yiyeceğe hayat verir. Filipinler,..." ekleyip karıştırmaya devam edin. Soğuk kekin üzerine gezdirip, 10 dakika dinlendirin. Cevizle süsleyip, dilimleyerek servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SOFRA veya sofra.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Tarif Arama Kutusu

Detaylı tarif arama
Detaylı tarif arama
  • detaylı tarif ARA
Copyright © 2003 - 2014 Tüm hakları saklıdır. TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş. Turkuvaz Yayın